marți, 29 iulie 2014

Vacanta in Zakynthos - Excursie pe insula vecina Kefalonia: PLAJA MYRTOS (Holiday in Zakynthos - Trip to the Neighboring Island Kefalonia: MYRTOS BEACH)

Plaja Myrtos este o plaja foarte frumoasa situata in NV-ul insulei grecesti Kefalonia din Marea Ionica, la poalele a doi munti inalti de aproximativ 900m: Agia Dynati si Kalon Oros. Fata de orasul Argostoli (capitala insulei) distanta este de aproximativ 30 de km.
Este cunoscuta in intreaga lume si reprezinta, fara indoiala, unul dintre punctele de mare atractie de pe insula si chiar din Grecia. Este, deasemenea, si unul dintre cele mai fotografiate locuri din Grecia. 
Am vazut-o cu ocazia unei excursii de o zi pe care am facut-o in vara lui 2012 de pe insula Zakynthos si am ramas cu regretul ca nu am avut timp sa petrec macar cateva ore in acest decor minunat.



Accesul pe plaja se face in zona localitatii Divarata, iesind de pe soseaua principala si urmand drumul abrupt si sinuos, avand curbe stranse "in ac de par". Drumul de aproximativ 2 km nu este, totusi, foarte greu de parcurs, avand in vedere ca este asfaltat. In timp ce coborati spre plaja, puteti admira peisaje spectaculoase de la inaltime.


Este in Top Ten plaje ale Greciei, multe reviste de turism incluzand-o printre cele mai bune plaje din Grecia si chiar din lume. In sondajele de pe internet este votata constant ca fiind cea mai buna plaja din Grecia. A fost de multe ori premiata pentru frumusetea ei naturala si pentru ca este foarte curata. 

Forma semi-circulara a acestei plaje o face sa fie inca si mai speciala iar stancile albe care o marginesc si verdele vegetatiei din zona contrasteaza intr-un peisaj cu adevarat minunat.
In zona plajei apa este limpede ca si cristalul iar nisipul si pietricelele albe, frumoase, de marmura si calcar, ii dau o nuanta superba de albastru.
Zona acestei plaje este potribita si pentru snorkeling.

Frumusetea acestei plaje i-a inspirat pe realizatorii filmului "Mandolina Capitanului Corelli" (Captain Corelli's Mandolin) care au folosit-o drept decor pentru filmari.

Se pare ca plaja este bine organizata. Sunt disponibile pentru inchiriat umbrele si sezlonguri, exista dusuri, parcare la baza stancilor (atentie ca, la orele de varf, poate fi cam aglomerata!), restaurant-terasa, beach-bar. Cu toate acestea, o parte a plajei este mentinuta complet neamenajata, fiind un loc ideal pentru cei ce-si doresc un pic de izolare.


Desi accesibila cu masina, pe Plaja Myrtos nu se poate campa. 
Un neajuns al plajei ar fi ca nivelul apei incepe sa creasca semnificativ destul de aproape de mal, lucru ce nu o face o alegerea prea buna pentru familiile cu copii mici. In plus, dupa amiaza, valurile devin cam inalte iar inotul periculos.
De asemenea, turistii trebuie sa fie atenti la pietrele care pot cadea de pe stanci.


In perioada sezonului estival, autoritatile din Pylaros (zona geografica din Nordul insulei, in care se afla plaja) asigura o cursa de autobuz catre plaja Myrtos, plecand din zona portului Agia Efimia. Orarul autobuzului poate fi gasit la centrul de Informatii Turistice din Agia Efimia.
Taverne, baruri si terase exista si in localitatea Divarata.

Plaja Myrtos este, cu siguranta, o destinatie de vis pentru toti cei ce iubesc soarele si marea. Avand o buna expunere spre partea de Vest, plaja ofera apusuri de vis, apusuri pentru care multe persoane vin aici special.

Lista tuturor postarilor despre Grecia, o gasiti aici:

Alte postari despre excursia pe insula Kefalonia, gasiti aici:


Pe soseaua principala de pe insula este amenajat un loc de belvedere in dreptul plajei:













6 comentarii:

  1. Frumos loc de vacanță și mai ales liniștit, nu bombardat cu dB ca pe litoralul românesc. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Plaja este superba insa cu decibelii nu stiu cum e pentru ca, din pacate, n-am facut plaja acolo! :-(
      Numai bine iti doresc!

      Ștergere
  2. Totul pare de poveste!! Nu am vazut astfel de locuri, decat in documentare, gen National sau teleenciclopedia! Foarte de impact - vizual vorbind: toata imbinarea dintre apa, stanci, mai bine zis - relieful muntos... Superb si relaxant, cred!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa e Grecia, de poveste! Sunt o multime de locuri spectaculoase in Grecia, mie mi-a placut foarte mult si plaja Navagio de pe insula Zakynthos, am scris despre ea aici:

      http://vulpitacalatoare.blogspot.ca/2012/08/inzula-zakynthos-plaja-navagio.html

      Numai bine, Alexa!

      Ștergere
  3. O, daaa, e o plaja splendida :) Imi amintesc perfect de ea desi au trecut ani buni de cand am fost acolo ... in partea stanga e o mica pestera in care ne-am adapostit de soare la ora pranzului. Se ajunge la ea inotand si e un loc perfect in care poti asculta muzica valurilor rostogolindu-se peste pietricelele slefuite. Splendide pozele de la inaltime !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tu ai facut plaja acolo, ce frumos!! Poate o sa mai ajung si eu candva in Kefalonia, cine stie, ca tare mult mi-a placut!
      Numai bine, Dani!

      Ștergere

Condica de sugestii si reclamatii: