marți, 8 mai 2012

Wurzburg: Restaurantul Stachel (Zum Stachel)

Este un restaurant amenajat intr-o casa veche de negustor.
O caracteristica unica a vechiului Wurzburg o constituiau curtile interioare. Unele s-au pastrat pana in prezent. Printre ele si cea a restaurantului Stachel.
 



Dupa cum sta scris pe frumoasa firma din fier forjat, restaurantul pare sa fi fost infiintat in 1413.
Astfel, este cel mai vechi restaurant din Wurzburg, si, totodata, cea mai veche crama. Scaunele si zidurile sale sunt tocite de hainele atator oaspeti care i-au trecut pragul in aproape 600 de ani.

Se pot servi aici mancaruri atent preparate, unele dupa retete foarte vechi. Daca este cazul, felurile de mancare sunt preparate si doar pentru doua persoane.
Vinurile servite aici provin din podgoria proprie a restaurantului.

Vara se poate lua masa si in aer liber, in curtea interioara a restaurantului.
Unii dintre bucatarii de la Stachel sunt membri ai Asociatiei Internationale de “slow-food”, asociatie care promoveaza un fel de a pregati hrana opus nocivului “fast food”.
 




6 comentarii:

  1. Curtile interioare...tine de civilizatie sa arate bine( fara rufe la uscat, fara tot felul de ciurucuri depozitate) doar cu flori, plante taratoare, imi place iedera de pe cladire, sau ce e. Totusi, banca aia de colt, coltar, arata ca naiba.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Curtea interioara arata foarte bine pe timp de vara, iedera aia cand e verde este minunata. Eu am facut pozele pe la sfarsitul lui noiembrie si probabil mobilierul din curte era strans pentru iarna.

      Ștergere
  2. Şi n-ai stat ca pe ace? Stachel=ghimpe. :)))

    RăspundețiȘtergere

Condica de sugestii si reclamatii: