duminică, 19 februarie 2012

Budapesta, Hotelul Gellert

Este un hotel de 4 stele, foarte cunoscut in Budapesta atat ca loc de cazare cat si pentru baile sale termale. Iti atrage atentia prin arhitectura sa deosebit de frumoasa in stil Art Nouveau (Secession).
L-am admirat numai din exterior insa cunosc persoane care au experimentat o zi la Baile Gellert si care au fost pur si simplu incantate de interioarele hotelului si de baile termale.
Este unul dintre cele mai celebre hoteluri istorice din Europa si si-a castigat numele de “prima doamna a turismului maghiar”.

A fost construit intre 1916-1918 pe malul drept al Dunarii, la poalele dealului Gellert in apropiere de Podul Libertatii.
Este situat destul de aproape de centrul orasului.
De la Viena se poate veni la Hotelul Gellerrt si pe Dunare cu un vapor mai special numit Hydrofoil (cu perna de aer sau ceva de genul asta).

Hotelul impresioneaza cu cupola inalta de sticla cu decoratiuni din fier forjat, cu gradina interioara si mai ales cu baile termale cu mozaicuri artistice, ferestre colorate si statui.

Spa-ul hotelului este unul dintre cele mai frumoase din Budapesta si este gratuit pentru clientii hotelului. Este conectat direct cu hotelul. Aici sunt atat piscine acoperite cat si in aer liber. Piscina cu valuri si cea cu jacuzzi si acoperis retractabil, sunt preferatele clientilor.
 











2 comentarii:

  1. Arata intr-un mare fel. Imi fac un nod la batista, poate reusesc in viitor sa ajung sa vad hotelul asta. Imi plac cladirile vechi pastrate in circuitul hotelier.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa vezi cum arata baile termale din interior! Opera de arta!
      Sora mea a venit incantata dupa ce a petrecut o zi de balaceala acolo!
      Daca ajungi la Budapesta, nu le rata, sunt deschise si celor care nu sunt cazati la acest hotel!

      Ștergere

Condica de sugestii si reclamatii: