sâmbătă, 5 decembrie 2015

Aprinderea luminilor pentru Sarbatorile de Craciun la Toronto (Cavalcade of Lights)


La Torontesti aprinderea luminitelor in bradul oficial al orasului si startul pentru Sarbatorile de Craciun se intampla cu mare pompa!
Inca din 1967 momentul se marcheaza printr-un eveniment cunoscut sub numele de "Cavalcade of Lights" (Cavalcada luminilor) care are loc in mod traditional in ultimul weekend din noiembrie. Spectacolul este intens mdiatizat, eu am aflat de el dintr-un afis din metrou. 

Bradul oficial al orasului, inainte si dupa aprinderea luminitelor:
             

In prezent bradul oficial este amplasat in fata Primariei Noi a orasului, in Piata "Nathan Phillips Square" insa initial, cand acest sediu nu exista, evenimentul se tinea in fata Primariei Vechi, aflata in apropiere. 

Se organizeaza un spectacol sustinut de artisti canadieni de top ai momentului, jocuri de lumini si artificii, petreceri pe patinuarul in care este transformat bazinul din fata primariei.
In 2012, insusi primarul Rob Ford a apasat butonul ce a insufletit bradul din fata primariei. Anul acesta, editia cu nr. 49 a avut loc sambata 28.11.2015.
Bradul din fata primariei este livrat inca de la inceputul anilor '60 de aceeasi companie de familie, ajunsa acum la cea de a treia generatie. Intotdeauna acestia fac tot posibilul sa livreze cel mai frumos brad cu putinta si in cele mai bune conditii, depasind, de obicei, inaltimea solicitata de organizatori.
Incepana cu anul 2002, Cavalcade of Light s-a transformat dintr-un eveniment de o seara intr-unul de o luna pe parcursul careia, in fiecare seara, in animata piata Nathan Phillips Square (care poarta numele unui fost primar al orasului) au loc tot felul de spectacole, petreceri nocturne pe patinuar, muzica live etc.

In ultimele poze ale fotoreportajului am postat povestea bradutului din 2012, asa cum a fost ea prezentata in ziarul "metro" din Toronto.
Intregul set de imagini, aici:

Lista tuturor postarilor despre Toronto, aici:

Jocurile de artificii:
 

 

   












Primaria veche:











Prin oras:
Eaton Centre, um mall foarte cunoscut in Toronto:























6 comentarii:

  1. Minunat.Multe multumiri pentru magnifica prezentare.Felicitari ,Sarbatori fericite.

    RăspundețiȘtergere
  2. Va multumesc inca o data apentru interesul cu care imi urmariti blogul! Este o mare bucurie sa am cititori ca dumneavoastra!
    Multa sanatate si bucurii va doresc cu ocazia Sfintelor Sarbatori ce se apropie!

    RăspundețiȘtergere
  3. interesante fotografii, o atmosferă minunată !
    cu drag, îţi doresc o seară minunată!

    RăspundețiȘtergere
  4. Spectaculoase imagini! Multumesc!
    Sper ca ai petrecut frumos de Mos Nicolae!

    RăspundețiȘtergere
  5. magic...feeric...la noi in oras...nimic :(
    cica dupa 15 decembrie!!!
    sarbatori frumoase iti doresc!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte frumos! A fost o plăcere să particip și eu la acest eveniment luminos, cu ajutorul fotografiilor și filmelor tale. Mulțumesc frumos!

    Numai bine și sărăbtori fericite! ☺

    RăspundețiȘtergere

Condica de sugestii si reclamatii: